فرهنگسرای اقلیت: معرفی کتاب (شماره دهم، اسفند 92)
راهنمای آموزشی ویژه روزنامهنگاران و رسانههای فارسی
در آوریل ۲۰۱۳ کمیسیون بینالمللی حقوق زنان و مردان همجنسگرا (ایگلهِرک) پس از یک سال تحقیق و مطالعه انجام گرفته توسط تیمی از متخصصین، جزوهای ۷۲ صفحهای منتشر کرد. در این جزوه، راهنمایی توضیحی برای رسانههای فارسیزبان عرضه شد تا آنان بتوانند به مسائل افراد با هویت و گرایش جنسی متفاوت در جامعه فارسیزبان بپردازند. عنوان جزوه چنین است: «چگونه مسائل دگرباشان جنسی را پوشش دهیم». این اولین اثر منتشر شده توسط کمیسیون به زبان فارسی است و در این جزوه تلاش شده است تا نیازمندیهای حرفهایهای رسانههای ایران، برای گزارش مسائل مرتبط به دگرباشان جنسی (الجیبیتی) ایرانی، رفع شود.
این جزوه راهنما، ۱۲ فصل دارد و موضوعات گستردهای را پوشش میدهد، شامل بر گرایش جنسی، هویت جنسی (SOGI)؛ واژهها و اصطلاحات مورد نیاز در حوزه جنسیت و گرایش جنسی؛ سکسیّت، جنسیّت و جنسگونگی دگرباشان جنسی؛ نمادها و تاریخهای مهم ایرانی در ارتباط با جامعه دگرباشان جنسی؛ سازمان ملل متحد و حقوق دگرباشان جنسی؛ تاریخچه «درمان» دگرباشان جنسی؛ تاریخچه جنبش دگرباشان جنسی؛ قانون مجازات اسلامی جمهوری اسلامی ایران و موضوع همجنسگرایی، مذهب و همجنسگرایی و اخلاق حرفهای روزنامهنگاری در رابطه با دگرباشان جنسی.
کمیسیون هماکنون از این جزوه بهعنوان اولین اثر جامع در این زمینه به زبان فارسی استفاده میکند تا ارتباط لازم را با سردبیرها و روزنامهنگارها پیدا کند، این جزوه را بهدست رسانههای فارسی برساند و آن را در دسترس جامعه اینترنتی قرار دهد. با این روش، رسانههای گوناگون فارسی و روزنامهنگاران میتوانند به بدنامسازی افراد جامعه دگرباشان جنسی خاتمه دهند و مرزهای همجنسگراهراس (هموفوبیا) در ایران را محدود سازند. این جزوه هماکنون با موفقیت در چندین رسانه مطرح بینالمللی استفاده میشود و در کمتر از یک ماه، ۳۵ روزنامهنگار و سردبیر کارگاه آموزشی کمیسیون را طی کردهاند و در این کارگاه، این جزوه را آموختهاند.
برای دانلود این راهنما کلیک کنید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر